Van koffiemachines tot meubilair: Tegenwoordig is vrijwel alles binnen de bedrijfsmuren te leasen. Mark Struik, commercieel manager bij Delo Kantoorkenners – een begrip in de kantoorhandel -, weet er alles van. Hij spreekt van een duidelijke verschuiving in de markt: "Waar we ruim veertig jaar geleden als leverancier in tweedehands kantoormeubilair begonnen, groeide de vraag naar overige kantoorbenodigdheden. Bedrijven zochten naar een totaaloplossing voor hun kantoor, waardoor het een logische stap voor Delo was om alle kantoorzaken als één aanspreekpunt te faciliteren.”

 

De laatste jaren zien Struik en zijn collega’s een groeiende vraag naar flexibele lease-oplossingen. "Dit zit ‘m deels in de snelheid waarmee werkomgevingen veranderen. Bedrijven willen niet vastzitten aan verouderde apparatuur of technologieën en kiezen daarom steeds vaker voor leaseconstructies. De reden? Het biedt de flexibiliteit om snel te schakelen wanneer dat nodig is. Zonder grote kapitaalinvesteringen willen ze toch gebruik kunnen maken van de nieuwste technologieën en apparatuur, iets wat met leasen mogelijk wordt gemaakt.”

 

Volledig verzorgd

Dat het leasen van apparatuur voor veel bedrijven uitkomst biedt, blijkt ook wel uit het aantal klanten dat Struik met zijn team momenteel faciliteert. “Op dit moment zitten we op zo’n vierduizend klanten die we helpen met het slimmer inrichten van de werkplek en het optimaliseren van werkprocessen.” De manager snapt de toenemende vraag wel. “Naast de flexibiliteit en het gebruik kunnen maken van de modernste apparatuur, zit de kracht van leasen ‘m in de ontzorging. Installatie, all-in onderhoud en tussentijds advies wordt bij een leaseconstructie door ons uit handen genomen. Als klant heb je er letterlijk voor een bepaalde periode geen omkijken naar, zodat jij je kunt focussen op jouw core business.”

 

Krachten bundelen

Sinds acht jaar werkt Delo samen met grenke, een bedrijf dat klanten in allerlei sectoren helpt bij zakelijke lease. Waar de twee elkaar in aanvullen? “grenke biedt ons en vooral onze klanten extra mogelijkheden”, aldus Struik. “De samenwerking is ontstaan vanuit onze zoektocht als leverancier naar de beste opties voor onze klant. Wij vinden het belangrijk dat onze partners betrouwbaar zijn en dezelfde transparante manier van werken hanteren richting onze klanten toe.”

 

Struik ziet de vraag naar lease-oplossingen in de toekomst alleen maar toenemen. Met grenke aan hun zij, zijn zij naar eigen zeggen in staat om klanten nog beter van dienst te zijn. “We verwachten dat bedrijven alsmaar meer behoefte aan flexibiliteit en financiële ruimte hebben om snel te kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Leasen is daardoor steeds meer een strategische keuze die bedrijven de vrijheid biedt om te groeien zonder grote financiële impact.”

 

Zakelijke lease in de praktijk

Pernino Consulting is een van de vele bedrijven die van zakelijke lease gebruik maakt. Begin 2023 zijn zij via Delo bij grenke uitgekomen. Waarom hebben ze voor het leasen van kantoorapparatuur gekozen, wat heeft het flexibel leasen hen opgeleverd en welke rol neemt grenke in dit verhaal in? Bekijk de video hier.

 

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij RTLZ